Fordelen ved at sove med kugledyne

Fordelen ved at sove med kugledyne

Selvom alle i vores team ejer en kugledyne og sover med den hver nat, og selvom vi sover meget bedre end vi nogensinde har gjort før, er vores søvn ikke altid lige hvor den burde at være. Og hvorfor nu ikke det? Fordi vi synes at der er så mange andre, som også fortjener en lige så god søvn som os! Vi er stadig langt væk fra at udføre vores mission, men vi arbejder på det: nemlig at sætte en kugledyne i enhver husstand i Skandinavien! 


I betragtning af alle de ting der sker i verden i dag, klatrer angstniveauerne højere end nogensinde før. Nogle undersøgelser siger, at omkring 18,1 procent af befolkningen har en slags angstlidelse! Interessant nok er angst en af ​​de mere behandlingsmæssige mentale helbredstilstande, men mindre end 40 procent af de mennesker der lider, modtager faktisk behandling. Heldigvis findes der en dyne der kan hjælpe med dette. Du hørte rigtigt. Dyner er historisk blevet brugt til behandling af børn med autisme, men forskning viser, at dynens fordele også omfatter andre lidelser. 


En lille undersøgelse udført i 2006 viste, at mere end tre fjerdedele af dem foretrækkede dynen som en metode til at slappe, og mere end halvdelen - 63 procent - rapporterede at have lavere angstniveauer efter brugen af dynen. En anden undersøgelse offentliggjort i 2015 fandt, at en kugledyne forlængede den gennemsnitlige søvntid og nedsatte forstyrrende bevægelse af mennesker, der lider af søvnløshed. Undersøgelsespersoner rapporterede også, at de "kunne lide at sove med dynen, fandt det lettere at falde i søvn og havde generelt en forbedret søvn, hvor de desuden følte sig mere friske om morgenen.


Kugledyner fungerer ved at anvende dybtrykstimulering, der bruger tryk for at give en beroligende og afslappende effekt. Forskning siger, at dybtrykstimulering modulerer aktiviteten i det autonome nervesystem (ANS) ved at afbalancere kroppens reaktion på eksterne input og hjælpe med følelsesmæssig regulering. På grund af dette, kan kugledyner være gavnlige for voksne og børn der lider af angst og ADHD, ved at lindre følelsen af stress og fremme følelsen af ​​ro. 

Fordelene ved at bruge en kugledyne er faktisk mange. Ud over anekdotisk dokumentation fra brugerne er der faktisk videnskabelig opbakning til dette. Sunde mennesker kan også bruge kugledyner for at opnå bedre og dybere søvn. Når det er sagt, er en af ​​hovedgrupperne af mennesker, der drager mest fordel af vægt terapi, altså brugen af vægt og tryk på ens krop, mennesker med ASD - Autism Spectrum Disorder. De lider normalt af anfald af angst, stress, søvnløshed og forskellige sanseforstyrrelser, og en kugledyne er et fantastisk ikke-medicinsk værktøj, der hjælper med at lindre en masse symptomer på en gang.

Mens kugledyner kan være ganske dyre - de spænder fra kun 1000 til 7000 kr eller endnu mere - kan materialer og konstruktion af højere kvalitet give en bedre oplevelse. 

Det kræver stærke materialer at sikre de tunge sektioner af en dyne; det er mere sandsynligt, at billige dyner falder fra hinanden efter et stykke tid, hvilket også gør det umuligt for vægten at blive fordelt jævnt og dynen fra at udføre sit job.

Pro tip: hvis du leder efter en kugledyne til dig selv: Find en med et dynebetræk der kan vaskes, så du nemt kan rengøre den. Kugledyner er for tunge til at blive vasket i en vaskemaskine derhjemme.


Klar til at få en til dig selv? Vores dyner er lavet med 100% økologisk bomuld, kommer med et gratis økologisk dynebetræk af bomuld og en vandtæt taske.

Tilbage til blog

1 kommentar

Vi elsker kugledynerne her i familien! Har virkelig ændret vores liv og ikke mindst alles søvn og humør. De er fantastiske!! :-)

Marie

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.