Hvad er en kugledyne?

En kugledyne ligner en almindelig dyne til forveksling. Men i stedet for at være fyldt med dun- eller fiberfyld, er kugledynen fyldt med kugler af glas – deraf navnet, kugledyne.

Glaskuglerne giver dynen tyngde, og en kugledyne vejer 5-10 kilo afhængig af din kropsvægt. Glaskuglerne er jævnt fordelt i hele dynen, fordi de er syet ind i afgrænsede, kvadratiske sektioner, der skaber ligevægt. Der er mange fordele ved at vælge en kugledyne, når du vil have roligere nætter og bedre dage, og Kugledynen er skabt til at give dig en god nats søvn – hver nat!

Derfor bør du vælge en kugledyne

Hver anden voksne dansker sover dårligt. Dét svarer til hele 49% ifølge data fra Sundhedsstyrelsen. Faktisk anslås det, at over 40% af den voksne befolkning i Europa ofte oplever problemer med deres søvn.

Hverken søvnmangel eller søvnunderskud er sjovt, mens det står på. Når søvn bliver en mangelvare, er det som en ond cirkel, der påvirker vores humør, helbred, fordøjelse og overskud, ja hele vores fysiske og mentale sundhed.

Derfor er søvn utroligt vigtigt for vores generelle livsværdi. Søvnen fungerer som et brusebad for hjernen, og det er under søvnen, at kroppen restituerer, heler og nulstiller. En sammenhængende og god nattesøvn er altså afgørende, og en kugledyne kan gøre hele forskellen.

I SooSleep mener vi faktisk, at en kugledyne er en af de vigtigste investeringer, du kan gøre i din søvn og sundhed overhovedet.

Vores kunder siger:

"Har købt en dyne på 7 kg og det er det bedste jeg har gjort for mig selv længe. Har haft den i knap 14 dage, men den har allerede forbedret min søvn utrolig meget. Jeg vågner ikke længere ved 3-4 tiden om natten hvor jeg ikke kunne falde i søvn igen, men lå vågen til jeg stod op. Nu sover jeg til lige før vækkeuret ringer."

Vi har 4.7/5.0 stjerner på Trustpilot med over 144 anmeldelser.

Sådan fungerer en kugledyne

Kugledynen fungerer på samme måde som ved dybdetryk (deep pressure stimulation). Det er en teknik, der består af et fast, men blidt pres lige over kroppen for bl.a. at reducere stress, angst og uro. Dybdepres-stimulering føles som et tæt knus og skaber samme omsluttende fornemmelse til hele kroppen.

Når vi mærker det blide tryk, bevæger vi os fra det sympatiske nervesystem, som er kendetegnet ved en tilstand af frygt og over i det parasympatiske nervesystem, som genopbygger kroppen, sikrer hvile og skabe balance i fordøjelsessystemet. Vores puls sænkes, musklerne slapper af, og kroppen producerer endorfiner, som er dét hormon, der får dig til at føle dig godt tilpas.

Dybdetryk fremmer også produktionen af melatonin, som er kroppens naturlige søvnhormon. Det er melatoninen, der gør, at du føler dig mere træt og afslappet, og det er vigtigt for den gode nattesøvn.

Sådan er kugledynen opbygget

Med kugledynen behøver du ikke at frygte hverken hedeture eller kolde nætter. Kugledynen er nemlig temperaturregulerende, så du holder en dejlig og behagelig kropstemperatur hele natten.

SooSleeps særlige 7-lagskonstruktion sikrer den ideelle luftgennemstrømning, og du vil derfor ikke opleve at blive hverken for varm eller kold under søvnen. Du kan derfor sagtens bruge din kugledyne året rundt.

Kugledynen er produceret af 100% økologisk, blød og behagelig bomuld. Faktisk består vores kugledyne udelukkende af OEKO-TEX® certificerede materialer, som sikrer højeste kvalitet og tekstil-standard mod allergi og gener. Det er din garanti for, at kugledynen ikke indeholder farlige kemikalier. Også betrækket er af 100% GOTS certificeret økologisk bomuld.

Glaskuglerne, som er syet ind i dynens fibre, er lugt- og giftfrie og af højeste kvalitet. De måler ca. 1-2 mm., som er den ideelle størrelse, så du hverken hører eller mærker dem, når du bevæger dig. Og derfor er kugledynen fuldstændig støjfri. Ved hjælp af specielle korttråde og avanceret vægtfordelingsteknologi har du aldrig følt en dyne mere behagelig end vores – dét tør vi godt at garantere.

Kugledynen stimulerer kroppens sanser

Når du sover med en kugledyne, stimuleres også den proprioceptive sans (bevægelsessansen), som har en samlende og beroligende effekt på nervesystemet, da den informerer hjernen om din krops position i forhold til omgivelserne - alt dét, der er indenfor kroppen og dét, der er udenfor. Denne information tillader din hjerne at slappe af.

Faktisk påvirker glaskuglerne i kugledynen hele tiden følesansen i huden, hvilket giver en konstant påvirkning til kroppen om, hvor den befinder sig. Så snart der er ro på den information, mærker du ro og indre velvære. 

En kugledyne mindsker angst, stress og uro

Kugledynen har været kendt og anerkendt af terapeuter i årevis og har været brugt til voksne og børn med ADHD, autisme, demens, kroniske smerter, gigt mv.

I dag viser undersøgelser, at du ikke behøver at have en lidelse for at få glæde af kugledynens beroligende effekt. Faktisk har man fundet ud af, at den er velegnet til alle, fordi den skaber et bedre søvnmiljø og optimerer nattesøvnen hos både børn og voksne.

Kugledynen bliver også anbefalet af personer, der lider af stress, søvnløshed og angst, da kugledynens deep pressure stimulation har vist sig effektivt til at mindske uro, tankemylder og søvnløshed.  

Sådan beregner du, hvad din kugledyne skal veje

En kugledyne skal veje ca. 7-12% af din kropsvægt – ideelt 10%. Vejer du 70 kilo, skal du altså gå efter en kugledyne, der vejer 7 kilo. Vejer du 100 kilo, skal du vælge en kugledyne på 10 kilo.

Bliver din dyne for tung, skal du bruge både unødige kræfter på at flytte rundt på dynen, når du sover, og dét er ikke hensigtsmæssigt. En kugledyne skal ikke begrænse din bevægelsesfrihed, men afgrænse dig, så du får ro på systemet. Er din dyne omvendt for let, vil du ikke opnå de ønskede resultater.

Det er derfor vigtigt, at du bruger et øjeblik på at beregne den ideelle vægt på din kugledyne. Se vores udregningsskema her (link til SooSleeps udregningsskema på websitet).

SooSleeps kugledyne fås i 5 kg, 6 kg og 7 kg – alle med en længde på 200 cm. og en standardbredde på 140 cm. Og i 8 kg, 9 kg og 10 kg – alle med en ekstra længde på 220 cm og en standardbredde på 140 cm.

Søvngaranti når du køber
en kugledyne fra SooSleep

Søvn er vigtigt at investere i. Punktum! Hvordan du sover om natten er nemlig udgangspunktet for hele din krop og dit sinds velbefindende. Derfor tilbyder vi selvfølgelig 30 dages søvngaranti, når du investerer i en kugledyne fra SooSleep. Vi er helt med på, at det er nødvendigt at prøve kugledynen af, før du ved, hvilken værdi den skaber for dig og din søvn. 

FAQ

Om SooSleep

Vi har brugt mere end 2 år på at udvikle den perfekte kugledyne, som tilmed er rimelig i pris – og uden, at dét påvirker den høje kvalitet hele vejen rundt, fra yderst til inderst. Og det er ingen hemmelighed, at vi er enormt glade for resultatet. 

Køb din kugledyne