Hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en kugledyne

Hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en kugledyne

Mange mennesker oplever høje stressniveauer, søvnløshed og en hjerne der ikke kan finde ro. Heraf er de fleste på udkig efter en måde at få bedre nattesøvn - uden brug af medicin. 

Hvis det er svært for dig at falde - og blive - i søvn, og hvis du ofte finder dig selv i denne ondskabsfulde cyklus der efterlader dig fuldstændig drænet om morgenen, vil du måske faktisk få gavn af en kugledyne. 

Men lad os først starte med at forklare hvad du mulighed vil føle, når du får din første kugledyne.

Når du ligger under kugledynen føler du måske at du er pakket ind i en sky, og du får en fornemmelse af at dynen omfavner dig. Den nøjagtige følelse er ansvarlig for dens beroligende virkning, der vises på grund af dybtrykstimulering. Du vil ikke være i stand til fysisk at bevæge dig lige så meget som du plejer - eller du vil bare ikke have den samme trang til at gøre det, og du vil måske bemærke, at dine tanker ikke løber så meget. 

Så hvordan vælger du en perfekt kugledyne? 

Disse vigtige kugledyne-egenskaber - vægt, størrelse, fyldtype, betræk og pris - kan hjælpe dig med at finde en kugledyne der passer til dine søvnpræferencer.

 

Vægt 

Først skal du vide hvilken vægt du har brug for. Generelt skal vægten af ​​dynen være omkring 10% (7% til 12% for at være præcis). Så hvis din vægt er 70 kg, skal du skaffe dig en dyne på 7 kg. Hvis din vægt er 50 kg, skal du få dig en 5 kg dyne. Det er vigtigt at bemærke, hvorfor du ikke skal have en dyne der er for tung - en for tung dyne til din kropsvægt gør det besværligt at flytte dynen, så du bliver nødt til faktisk at bruge en indsats for at flytte den og dreje fra side til side, hvorimod en dyne der er for let, ikke giver nok resultater. Hvis du køber dyner til dine børn, vil det være fornuftigt at få en lidt tungere dyne, så barnet kan bruge dynen flere år frem. 

 

Størrelse 

Kugledyner skal dække din krop fra nakken og ned uden meget plads tilovers. Dynen er en enkeltmands dyne og er lavet til en enkelt person ad gangen. Du vil sandsynligvis gerne have noget frihed når du bevæger dig under din kugledyne - hvilket kan være en udfordring hvis du har en kugledyne i en størrelse til 2 personer, da den både vil være meget bred og meget tung.

 

Glas eller plastkugler?  

Hvad er der inde i din dyne? Normalt er det enten glasperler eller plastkugler der bliver brugt. Glasperler har normalt en størrelse på kun 1-2 mm og er tungere end plastkugler. Da de er tungere, optager de mindre plads i dynen, hvilket gør den færdige dyne lidt tyndere end dem, der er lavet med plastikkugler.

Plastkugler er større, hvilket betyder, at dyner der er lavet med dem, er lidt mere voluminøse. De fylder derfor mere og kan også skabe en uønsket støj, når du flytter dynen. Da kuglerne er større, kan man også ofte mærke dem bevæge sig. Det kan man ikke med små glaskugler. 

 

Har kugledynen et aftageligt betræk?

Kugledyner kan være svære at vaske fordi de er så tunge - det anbefales normalt ikke at vaske dem i din vaskemaskine, fordi vaskemaskinen ofte ikke kan klare vægten, og det derfor kan være usikkert (eller en kombination af begge dele; usikkert for både vaskemaskine og for dynen - afhængigt af kvaliteten af ​​kugledynen).

Hvis du foretrækker at vaske alt der har kontakt med din hud, eller du er bekymret over at din dyne ender med at få pletter, skal du kigge efter en dyne med et aftageligt dynebetræk. Bomuld er den køligste mulighed, da den er mere åndbar. Nogle virksomheder sælger deres kugledyner med et dynebetræk inkluderet, mens andre tilbyder det som en tilføjelse. 

Hvis du leder efter en dyne der kommer med betræk, er lavet med glasperler og med organisk bomuld - tjek vores premium kugledyner. Du kan prøve en risikofri prøveperiode på 30 dage - bare send dynen retur, hvis ikke du er tilfreds. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.